Implementacija projekta pod nazivom “ Iskorištavanje zaboravljenog jevrejskog nasledja u dunavskoj regiji- REDISCOVER“ je podržan kao transnacionalni program „Dunav Evropske unije“. Cilj projekta je kreiranje turističke ponude kojom bi bilo obuhvaćeno i jevrejsko kulturno nasledje, kreiranje mreže gradova koji su partneri projekta te prezentovanje svega u vidu specifične turističke ponude.
Nosilac projekta je grad Segedin (Madjarska), a jedan od partnera je i grad Banja Luka. Medju projektima se ističe „Personal History Files“ ( snimanje ispovjesti članova Jevrejske opštine o istoriji njihovih porodica).
Tim povodom je u Jevrejskom kulturnom centru „Arie Luvne“ održano druženje predstavnika centra i članova Jevrejske opštine Banja Luka koji su govorili o biografiji svoje porodice, sudbinama njihovih članova tokom Drugog svjetskog rata.
Direktor JKC „Arie Livne“ je istakao značaj projekta u cilju opstanka Jevreja na području banjalučke regije i uopšte opstanku jevrejske zajednice na teritoriji evropskih zemalja i očuvanja jevrejskog kulturnog nasledja.
Naime, jevrejska zajednica je tokom Drugog svjetskog rata, pa skoro uništena u Banja Luci. Medju ubijenima tokom Holokausta su bili i članovi porodice Mikeš.